Login

FAQ

Hebt u vragen?
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag niet gevonden? Geen probleem. U kunt met uw vraag terecht bij uw installateur. U kunt uw vraag ook naar dit e-mailadres sturen: info@be.elco.net
Een van onze collega's zal u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

 1. Waarom zou ik de app gebruiken?

  De Remocon NET app maakt het mogelijk om uw verwarmingstoestel op afstand te bedienen en te controleren vanaf elke locatie. U kunt uw energieverbruik verminderen door uw systeem op afstand te bedienen, meer geld te besparen en het milieu te beschermen.

 2. Waar kan ik de Remocon NET app downloaden?

  U kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store of voor iOS-apparaten in de App Store.

 3. Hoe kan ik Remocon NET gebruiken als ik geen smartphone heb?

  Als u uw ELCO-systeem op een pc of een tablet wilt beheren, kunt u ook gebruikmaken van ons Remocon NET-webportaal. Open deze link in een willekeurige webbrowser en registreer uw inloggegevens.
  Link: https://www.remocon-net.remotethermo.com/

 4. Wat zijn de vereisten om de Remocon NET app te gebruiken?

  Remocon NET is compatibel met de volgende ELCO verwarmingssystemen:
  Warmtepomp: AEROTOP SPLIT / AEROTOP MONO / AEROTOP HYBRIDE MINI / AEROTOP G / AEROTOP S / AEROTOP T / AQUATOP S / AQUATOP T
  Gas: THISION MINI / THISION S / THISION S PLUS / TRIGON S PLUS /THISION L / THISION L EVO IP / TRIGON XL / TRIGON XXL
  Mazout: STRATON S / STRATON L / STRATON XL / ALTRON
  -Als u een THISION MINI (met Wi-Fi) of een AEROTOP HYBRID MINI heeft, heeft u alleen een Wi-Fi-netwerk en een smartphone (Android/iOS) nodig om de Remocon NET app te gebruiken.
  -Als u een THISION MINI (zonder Wi-Fi) of een AEROTOP SPLIT of een AEROTOP MONO heeft, heeft u een REMOCON NET MINI gateway, een Wi-Fi netwerk en een smartphone (Android/iOS) nodig om de Remocon NET app te gebruiken.
  -Voor alle andere compatibele ELCO-systemen hebt u een REMOCON NET B-gateway, een Wi-Fi-netwerk en een smartphone (Android/iOS) nodig om de Remocon NET-app te kunnen gebruiken.
  Voor meer gedetailleerde informatie over de vereisten kunt u contact opnemen met uw ELCO-technicus.

 5. Ik heb geen bevestigingse-mail van mijn registratie ontvangen. Wat moet ik doen?

  - Heeft u gecontroleerd of uw e-mail adres correct is?
  - Hebt u de map Spam van uw e-mailadres gecontroleerd?
  - Heeft u zich geregistreerd met een bedrijfs e-mail adres? E-mailadressen van bedrijven kunnen soms de externe e-mails blokkeren - controleer of dit niet het geval is.

 6. Werkt Remocon NET met 5 GHz Wi-Fi-routers?

  Nee, Remocon NET-apparaten ondersteunen geen 5 GHz-routers. Standaard 2.4 GHz routers worden door Remocon NET ondersteund. Als u een "dual-band" router heeft, zorg er dan voor dat deze is omgeschakeld naar 2.4 GHz. Als u niet zeker weet welk type router u heeft, controleer dan de instellingen van uw router of neem contact op met uw internetprovider.

 7. Moet mijn smartphone verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk als de Remocon NET gateway?

  Nee, dat is niet nodig. Het is voldoende dat u uw Remocon NET gateway heeft verbonden met uw Wi-Fi netwerk. Uw smartphone kan verbinding maken met elke andere Wi-Fi of een mobiel netwerk om met de Remocon NET app te werken.

 8. Ik probeer alles zoals beschreven in de installatiehandleiding, maar ik kan mijn toestel niet verbinden met de Wi-Fi. Wat kan de reden zijn?

  - Allereerst dient u ervoor te zorgen dat u een correct Wi-Fi wachtwoord invoert tijdens het Wi-Fi configuratieproces in uw Remocon NET app. Uit onze gegevens blijkt dat 50% van de mislukte pogingen te wijten zijn aan een tikfout in het Wi-Fi wachtwoord. Als u hier zeker van bent, controleer dan de onderstaande punten.
  -Verifieer of uw Wi-Fi router een 2,4 GHz band heeft. Remocon NET ondersteunt geen 5GHz routers.
  -Controleer of u een firewall of een vergelijkbare toepassing op uw netwerk heeft die geen externe verbinding toestaat. Het kan nodig zijn deze uit te schakelen of de instellingen ervan te wijzigen om Remocon NET toe te staan. Neem in dat geval contact op met uw internetprovider.
  -Verifieer het Wi-Fi-signaal in de ruimte waar u uw Remocon NET gateway heeft geïnstalleerd. Als het Wi-Fi-signaal niet sterk genoeg is, kunt u een Wi-Fi-repeater gebruiken om het signaal in de kamer te versterken. Als u een Wi-Fi-repeater gebruikt, zorg er dan voor dat u verschillende namen (SSID) geeft aan de repeater en aan de oorspronkelijke router. Anders is het niet gegarandeerd dat het juiste apparaat wordt geselecteerd tijdens het Remocon NET Wi-Fi configuratieproces. Als u geen Wi-Fi-repeater wilt installeren, kunt u uw installateur of technicus vragen een lange kabel te gebruiken om de Remocon NET gateway dichter bij uw Wi-Fi-router te installeren.

 9. Hoe kan ik Remocon NET gebruiken als ik thuis geen Wi-Fi-netwerk heb?

  Als u een van deze ELCO-toestellen heeft, kunt u onze REMOCON NET GPRS/LAN gateway-oplossing gebruiken om verbinding te maken via GPRS of LAN-verbinding: THISION MINI / AEROTOP SPLIT / AEROTOP MONO. REMOCON NET GPRS/LAN is niet compatibel met andere ELCO toestellen.
  Voor alle andere ELCO toestellen heeft u thuis een Wi-Fi-verbinding nodig om gebruik te kunnen maken van de Remocon NET diensten. Als u thuis geen Wi-Fi-netwerk wilt opzetten, raden wij u aan een mobiele (GPRS) router te gebruiken die met een SIM-kaart werkt om een Wi-Fi-verbinding tot stand te brengen.

 10. Wat kan ik doen als de app niet goed werkt?

  In het geval van een storing in de app, dient u de app te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren op uw apparaat. Als u in de app een bericht ziet dat uw apparaat offline is, controleer dan uw internetverbinding en vernieuw de app. Als u nog steeds hetzelfde bericht ziet, probeer dan uw verwarming uit en weer aan te zetten, wacht een paar minuten en probeer het opnieuw. Als het probleem zich blijft voordoen, herhaalt u het Wi-Fi-configuratieproces. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u naar de producthandleidingen.

 11. Hoe kan ik controleren of mijn REMOCON NET gateway goed werkt?

  De gateway werkt naar behoren als het BUS- en WEB-LED-display continu groen oplichten. Als u een verwarmingsproduct hebt met een geïntegreerde Wi-Fi-functie (d.w.z. interne gateway), kunt u in plaats daarvan controleren of het Wi-Fi-symbool continu op het display brandt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de producthandleidingen.

 12. Ik heb mijn Wi-Fi wachtwoord veranderd; de App werkt niet meer.

  Ik heb mijn internet (router) provider veranderd, de App werkt niet meer. Wat moet ik doen?
  De Wi-Fi configuratie moet opnieuw worden uitgevoerd om het product met het internet te verbinden.
  REMOCON NET MINI / REMOCON NET B
  1. Druk gedurende 5 seconden op de AP-toets van het REMOCON NET apparaat
  2. Wacht tot de WEB LED groen knippert
  3. Open de Remocon NET app en volg de instructies in de app.
  4. De configuratie is geslaagd wanneer beide LED's groen oplichten (kan ca. 10 minuten duren)
  Toestellen met geïntegreerde Wi-Fi
  1. Druk op de AP of "Netwerk Configuratie" knop in het menu van uw product
  2. Wacht tot het Wi-Fi-symbool op het display knippert
  3. Open de Remocon NET app en volg de instructies in de app.
  4. De configuratie is geslaagd wanneer het Wi-Fi-symbool stabiel op het display blijft

 13. De Wi-Fi-gateway werkt plotseling niet meer.

  Als u uw Wi-Fi-router of Wi-Fi-wachtwoord hebt gewijzigd, moet u het Wi-Fi-configuratieproces herhalen om uw product opnieuw met het internet te verbinden. (zie het antwoord op de vorige vraag)
  Als u geen wijzigingen hebt aangebracht in uw Wi-Fi-instellingen, raden wij u aan het apparaat uit en weer aan te zetten. Als de stroom wordt geleverd via een externe stroomstekker, haal dan de stekker uit het stopcontact en steek deze er vervolgens weer in. Als de stroomvoorziening via de G+ kabel verloopt, dient u het verwarmingsproduct uit en weer aan te zetten. Wacht tot beide LED's groen zijn of het Wi-Fi-symbool op het display van het apparaat verschijnt.

 14. Hoeveel gebruikersaccounts kunnen aan een product worden gekoppeld?

  Het apparaat kan slechts met één gebruikersaccount worden verbonden. Als verschillende gezinsleden de app willen gebruiken, kan hetzelfde gebruikersaccount beschikbaar worden gemaakt en worden gebruikt op meerdere apparaten. Of u kunt gebruik maken van een speciale "Gast" functie in de Remocon NET app om meerdere gebruikers als gast uit te nodigen om uw toestel te beheren. Om een emailadres als gast te kunnen toevoegen, moet het emailadres al geregistreerd zijn bij Remocon NET.

 15. Waar kan ik de installatiehandleidingen vinden?

  De installatiehandleiding van REMOCON NET MINI vindt u hier
  De installatiehandleiding van REMOCON NET B vindt u hier
  De installatiehandleiding van REMOCON NET GPRS/LAN vindt u hier
  De snelstartgids van THISION MINI vindt u hier

 16. Hoe veilig zijn mijn gegevens?

  Uw gegevens zijn absoluut veilig en worden opgeslagen in ons bedrijfscloudsysteem in strikte overeenstemming met de regelgeving inzake gegevensbescherming.

 17. Waar kan ik de privacy verklaring en algemene voorwaarden documenten vinden?

  U dient de privacy verklaring en voorwaarden te lezen en te accepteren wanneer u zich registreert voor de Remocon NET app. U kunt de documenten op elk gewenst moment opnieuw lezen via de onderstaande links:
  Privacy verklaring hier.
  Voorwaarden en condities hier.